Делото за отстраняване от длъжност на шефката на Бесейнова Дирекция - Пловдив Цветелина Кънева бе отложено, тъй като тя не дойде в съдебна зала. Днес сутринта Кънева е била откарана в София за разпит в Специализираната прокуратура. 

Днес Специализираната прокуратура и КПКОНПИ стартираха нова акция по разследване на корупция в Басейнова дирекция -Пловдив  Извършват се претърсвания и изземвания с цел събиране на доказателства, разпитват се служители в дирекцията. 

Снощи Кънева е била освободена от ареста срещу гаранция от 5 000 лева, но днес сутринта полиция и служители на КПКОНПИ отново са я отвели с полицейски автомобил. 

Според адвоката й Делчо Джубелиев е отведена без белезници, а по думите на съпруга й д-р Файк Абдо "даже са й позволили да се изкъпе и облече!"

"Аз съм млад човек и винаги съм се чудел защо моите набори искат да избягат от Майка България. Сега разбрах защо. Видях Майка България смачкана при моята майка!" заяви синът на Кънева - Кънчо Фаик Абдо след заседанието. 

Окръжна прокуратура - Пловдив настоява Кънева да бъде отстранена от длъжност, за да не оказва влияние на разследването. "Ние се опасяваме, че тъй като тя е директор може да окаже въздействие върху свидетели. Кънева се разследва за незаконните сондажи в Захарна фабрика и за множество други сондажи" коментира наблюдаващия прокурор Марин Пелтеков. 

Минути по-рано съобщи и за друг арест- този на общинския съветник от ВМРО Стефан Послийски, като част от организирана престъпна група  по делото за Басейнова дирекция. 

Арестуваха пловдивски общински съветник по аферата "Басейнова дирекция"Обвиненията срещу него са за участие в организирана престъпна група