Още един изпълнител бе избран по Водния цикъл на Пловдив. След близо година процедури по лота за реконструкция на ВиК мрежата в кварталите  около „Санкт Петербург“ и „Захарна фабрика“, Община Пловдив най-после избра фирма за ремонтните дейности.

Градските власти бяха пуснали поредната обществената поръчка за 24,5 млн. лева с две позиции през февруари. Първата за 15 млн. лева включва дейности по бул. "Дунав" от бул. "Васил Априлов" до бул. "Брезовско шосе" и бул. "Брезовско шосе" от бул. "Дунав" до Северен обходен колектор, а втората позиция за 8,5 млн. лева и засягаше въпросните два квартала.

Първата позиция бе прекратена заради промяна на техническите спецификации на проекта по Водния цикъл. Така в надпреварата останаха три фирми, които се бориха за втория лот. На него се явиха три компании -  „Запрянови – 03“, „ГЕРТ Груп“ и консорциум „ Партньори ВиК проект Пловдив 2018“ година. Именно обединението между „Европейски пътища“ и  „Грома холд“ е била избрана от комисията на първо място с близо 80 точки, а на второ е била класирана асеновградската компания „Запрянови – 03“с 49 . „ГЕРТ Груп“ са били отстранени от процедурата.

Така фирмата, която е наследник на „Пътища Пловдив“, ще усвои 8,5 млн. лева без ДДС , за реконструкция на канализационната и водопроводна мрежи в район „Северен”.

Улиците, по които ще се работи се намират на юг от бул. "България", на север от бул. "Марица", на изток от бул. "Васил Априлов" и на запад от бул. "Победа":
ул. „Порто Лагос” от бул. „Васил Априлов” до ул. „Въча”
ул. „Златна Панега” от ул. „Порто Лагос” до междублоково пространство
ул. „Тимок” от бул. „Марица-север” до ул. „Сава Муткуров”
ул. „Гюро Михайлов” от ул. „Порто Лагос” до ул. „полк. Сава Муткуров”
ул. „Луда Яна” от бул. „Марица-север” до ул. „полк. Сава Муткуров”
ул. „Въча” от ул. „Луда Яна” до ул. „Победа”
ул. „Добротич” от ул. „Победа” до парк „Ленинград”
ул. „Драгота ” от ул. „Победа” до парк „Ленинград”
ул. „Стефан Ботев” от ул. „Победа” до парк „Ленинград”
ул. „Самара” от ул. „Победа” до ул. „Стефан Ботев”
бул. „Васил Априлов” участък от ул. „Сава Муткуров” - 146 м на север
ул. „Сърнена Гора” от ул. „Златна Панега” до парк „Ленинград”
Другият участък са улиците, намиращи се на север от бул. „България”,на юг от бул. „Дунав”, на запад от бул. „Васил Априлов”:
ул. „Факел” и ул. „Петър Шилев” от бул. „България” до бул. „Васил Априлов”
ул. „Ладога” от ул. „Ген.Кутузов” до ул. „Петрохан”
ул. „Петрохан” от ул. „Ладога” до ул. „Пенчо Дворянов”
ул. „Ген. Кутузов” от ул. „Факел” до ул. „Пенчо Дворянов”
ул. „Атанас Канарев” от бул. „България” до ул. „Тиса”
ул. „Русалка” от ул. „Петрохан” до ул. „Средна Гора”
ул. „Орлова” от ул. „Петрохан” до ул. „Средна Гора”

Тази година се очаква да започне първият от лотовете по ремонт на ВиК мрежата.  Той е за  улиците северно от булевард „Дунав“. Фирмата, която ще извършва дейностите е „Пътинженеринг”, а стойността на поръчката е 10 млн. лева.

В същото време бе избран изпълнител и за най-голямата поръчка по Водния цикъл – за модернизацията на Пречиствателната станция. Консорциумът, в който водеща фирма е „Главболгарстрой”, ще усвои 57,7 млн. лева. Поръчката, която стартира преди повече от година, се забави значително заради няколко жалби, които стигнаха до Върховния административен съд.

В момента върви процедурата за 15 млн. лева за последния лот по ВиК мрежата в район „Северен“.

„Главболгарстрой” взе рекордната поръчка в Пловдив, усвоява 57,7 млн. лева за ПСОВОбщина Пловдив отстрани другите четири участници в процедурата по Водния цикъл