Спират влака между Пловдив и Одрин. Това се случва, след като пловдивчани успяха да се порадват само един уикенд на услугата, която се рекламираше като дългосрочна. Причината е слабият интерес към новата услуга, предложена от БДЖ от началото на юни, научи TrafficNews

Срещу 28,50 лева държавните железници предлагаха пътуване в двете посоки през почивните и празнични дни. Разстоянието от Пловдив до Одрин се взимаше за 4 часа с включен престой на митницата. Влакът тръгваше в 08:40 от Пловдив и след 4 часа престой в Одрин поемаше обратно като под тепетата се връщаше в 21:15 ч. 

Очакваше се хората, които отиват предимно на пазар в турския град, да ползват жп транспорта през уикенда. Пътниците обаче се оказаха прекалено малко. 

Композицията пътува в състав от два вагона с 140 места. В първия ден от пускането до Одрин (1 юни) са се возили 41 пътника, а във втория 27 или общо 68, показва статистиката на БДЖ.  Това означава, че вместо над 5100 лева железниците са получили приходи от 1632 лв. заради празните места.

На сайта на БДЖ информацията за влака до Одрин беше свалена. По-късно се появи официално съобщение, че композицията временно спира.

 "За осигуряване на по-удобна възможност за пътуване до Турция, която да обхваща по-широк кръг от клиенти на националния железопътен превозвач, в момента се изготвят варианти влакът до Одрин да тръгва от София.

На 1-ви и 2-ри юни (събота и неделя) влакът се движи тестово от Пловдив за Одрин. Туристическият влак ще продължи да пътува, след като се преразгледат и осъществят всички съгласувателни процедури със съответните институции в най-кратък срок", написаха от БДЖ.

Хората, които са си купили предварително билети за следващия уикенд могат да си получат обратно парите на касите на железницата.