Пловдивчанка заяви, че се страхува за живота си и не знае какво да направи, за да се предпази от собствения си брат. Тя се свърза с TrafficNews, за да разкаже за поредния случай на агресия от брат й, който преди дни запали колата й.

Мъжът бе задържан за 24 часа, но в момента е в болница със счупени ребра и пукнат череп Преди това той е запалил всичките си дрехи заедно с колата на сестра си.

Мъж избяга от болница в Пловдив, подпали колата на сестра сиПодпалвачът е арестуван за 24 часа

„От години брат ми злоупотребява с алкохола.Бившата му съпруга неведнъж се опита да му помогне, като го вкарваше в комуни в различни държави и у нас, но дни след това, той бягаше и продължаваше. След това имаше и приятелка от Шумен, но нещата се повтаряха. Той направи и два опита за самоубийство.  Опитах се да го вкарам в клиника,  за да му помогнат, но без успех“, разказва пловдивчанката Глория. На 12 февруари той й се обадил, за да каже, че са го изписали от клиниката и няма къде да отиде – без пари и работа е.  Той е намерил пари за билет за автобуса и дошъл в Пловдив с обещанието, че ще се поправи и изнесе, когато стъпи на краката си.

„Намери си работа за 3 дни, но за няколко дни. На 19 февруари се прибра към 23:00 часа мъртвопиян.  Започна да се заяжда с мен. Опитах се да го успокоя, но без успех. Тръгна да ми налита на бой, като не спря да ми повтаря, че ще ме убие, че ще разбера кой е той и какво ще ми се случи.  Опитах се да запазя самообладание. Обадих се на мои приятели,  за да дойдат и да се опитат да го успокоят и да предотвратят най-страшното.

Брат ми започна да се заяжда с мъжа на приятелката ми и посегна да го удари,при което той реагира, извъртя ръцете на брат ми и го свали на земята, без да се стига до бой.

Обадих се на 112, обясних какво се случва и ми казаха, че не могат да дойдат, защото нямало реално извършено престъпление. Не спрях да им се моля, като ми обясних, че реално има опасност за живота ми“, разказа жената.

20 минути по-късно дошла патрулката, а мъжът започнал да се заяжда с полицаите.  Дошла и линейка, като медиците установили, че той  е физически е здрав и няма нужда от медицинска помощ и си тръгнали. Униформените взели ключовете за дома на жената от него и го накарали да си тръгне оттам.

„Той си тръгна с всичкия наличен багаж, който имаше. Малко се успокоих, но помолих приятелите ми да останат известно време, докато утихнат нещата След около час и половина си тръгнаха и аз се върнах в стаята си, със съквартирантката си. 10 мин. след това чухме странни шумове идващи отвън. Излязох на терасата и видях, че колата ми гори.

Обадих се на 112 и съобщих за пожара, както и посочих неговото име като извършител. Той е в болницата с две счупени ребра и пукнат череп, по данни на лекарите. Никой не знае как е получил тези травми. Оказа се, че той е запалил колата ми със всичките си собствени дрехи.

Аз съм в реална опасност и искам да бъда защитена! Той е способен да нарани и невинни хора или да ги обере. Ходих в съда, поисках да подам молба за ограничителна заповед, но от съда ми отказаха съдействие. Казаха ми, че трябва да отида при адвокат, който да ми задвижи нещата, а аз към този момент нямам финансовата възможност“, разказа още пловдивчанката, която е в патова ситуация.

Очаквайте продължение!