Жител на пловдивска област е хоспитализиран с диагноза лаймска болест. Нетипичната за зимата зараза е констатирана през изминалата седмица, съобщават от Регионалната здравна инспекция. Случаят е регистриран в Пловдивска област. От сводката на  РЗИ става ясно, обаче, че за посочения период, е нямало нито един случай на ухапване от кърлежи, които са основен източник на заразата.

През изминалата седмица здравните инспектори са констатирали и два нови случаи на заразени в вирусен хепатит, един от които на територията на Пловдив. И двамата пациенти са хоспитализирани.

От справката в  Регионалната здравна инспекция става ясно още, че има спад на болните от варицела и скарлатина. През изминалата седмица са регистрирани 18 случаи на варицела, като в сравнение с предходния отчетен период те са били 73.

Висок остава броя на чревните заболявания – 35 заболели само за седмица.

В същото време динамична остава епидемичната обстановка в Пловдив. Броят на респериторните заболявания нарастват плавно. Днес РЗИ са издали препоръката към общинските власти в Асеновград за обявяване на грипна ваканция.

Такава бе обявена вчера за село Скутаре, а в началото на седмицата в четири общини в Пловдивска бе обявена грипна ваканция. По предписание от Регионалната здравна инспекция, от днес класните стаи в Карлово, Сопот и Куклен ще останат празни.

РЗИ препоръча грипна ваканция в Асеновград, кметът решаваПрепоръката на здравните власти е учениците да останат по домовете си през цялата следващата седмица

Обявиха грипна ваканция в село на 10 км от Пловдив, каква е обстановката под тепетата?Към момента не се наблюдава завишаване на заболелите, но обстановката е динамична и се променя с часове