Дани Каназирева заяви, че дава обет за мълчание относно обектите,които могат да работят и тези, подлежащи на затваряне в Пловдив.

„ Повече няма да предоставям такава информация. Думите ми в някои случаи се интерпретират  неправилно.  Има органи от РЗИ, които респективно упражняват контрол. Всички заповеди ще бъдат качени на сайта на областна управа, които достатъчно ясно  да показват въведените мерки”, отговори Каназирева на въпрос за това кои обекти, в крайна сметка трябва да работят и кои не. Това се случи след конфликта с шефа на пловдивската полиция и кмета, както и критиката от ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски. 

Тя обясни, че от самото начало е за въвеждането на по- рестриктивни мерки, но те трябва да са изцяло съобразени с нормативната база.

„Въвеждането на по- рестриктивни мерки трябва да става ясно, точно и със съответните заповеди и нормативни актове – за да има ясната и за самите гражданите. Всяка една община следи дали не се спазват  въведените мерки и преценява каква нужда има”, каза областният управител. Тя  допълни, че контролът по спазването на мерките е дадено на   РЗИ, МВР и общините, които трябва да действат заедно, но гражданите трябва да се уведомяват точно и ясно, за да няма излишно напрежение.

„В този медицински щаб влизат най-добрите професионалисти в Пловдив и областта, на които им благодаря. Организацията в Пловдив е добра!  Спешна помощ, държавни и частните болници работят в непрекъснат контакт. След  Транспортна болница и МБАЛ „Каспела” е определена следващата болница , която ще приема пациенти със съмнения за COVID-19 – МБАЛ „Св. Иван Рилски”. Искам да благодаря на всички частни болници, че през цялото това време участват в този проблем и никой не е отказал помощ”,каза Каназирева. Тя твърди, че всяко едно решение е трудно и не е взето прибързано, без да има дебат сред професионалистите и останалите болници в града.

Община Пловдив чака РЗИ за новите мерки, редица обекти ще продължат да работятПредлагат магазините за дрехи, козметика и фризьорските салони да затворят, другите – по сегашния ред

Каназирева: Спазвам разпорежданията, ако кметът реши – да затвори магазините по ГлавнатаВ другите части на града магазините работят, не е справедливо спрямо тези магазини заповедта да е друга, каза областният управител

Кметът и шефът на полицията Vs. Каназирева: Пловдивчани да си стоят в къщи, а не да се разхождат по ГлавнатаСутрешното изявление на областния управител не било съгласувано с тях