Пловдивският бизнесмен и и бивш член на ИБ на БСП Георги Гергов поздрави правителството на взетите мерки и заяви, че всичко е направено в точното време. 

„В този момент и политиката, и бизнесът и целият народ трябва да бъдем обединени и солидарни и да направим всичко възможно да излезем от ситуацията. Мерките са според джоба. Тези фирми, които не са изрядни, няма как да искат да им се помага“, каза още бизнесменът в сутрешния блок на БТВ. 

Георги Гергов посочи, че няма да се възползва от мерките на държавата, които се предлагат за справяне с кризата от коронавируса. „Изтеглил съм кредит, като съм заложил имотите си. Няма и да съкращавам хора. Хората имат платена отпуска, ще използва ти неплатена до 13 май, тогава ще се започва работа“, обясни той. 

„Изнесохме всички изложения след септември, всичко трябва да се планира. Ако всички сме заедно, ще успеем“, коментира още бизнесменът, който е акционер в Пловдивския панаир. 

„Зимният сезон не беше изтърван от туризма, през лятото ще стане така, че много българи ще отидат на нашето море, няма да има голям наплив за Гърция или за другите държави“, прогнозира той.   

Мандатът на госпожа Нинова като лидер на БСП приключва на 7 май, след 15 дни. Ще изчакаме да мина 13 май, ако има възможност ще свикаме Националния съвет и ще решаваме какво да правим – ще избираме председател както е по устав.