Къде живее кметът на район "Северен" Ральо Ралев? В панелка  в "Гагарин", на ул. "Ген Данаил Николаев" или в луксозна кооперация на бул. "Шести септември"? Адресната му регистрация е в "Северен". Кметът  по документи се води там, тъй като гласува в собствения си район.

Повечето му познати смятат, че обитава жилище в нова кооперация на ул. "Ген. Данаил Николаев". Живеещи в новата луксозна кооперация на бул. "Шести септември" 35 точно на прелеза,  свързват кмета с лъскав апартамент на последния етаж на сградата.

Според последната имотна декларация на Ралев, той притежава апартамент от 73 кв.м закупен през 2013 година както и парцел от 2000 квадратни метра. На името му са и два автомобила - тойота и стар ягуар. Декларира доходи единствено от заплата, като има заем от 30 000 евро към банкова институция. Имотът на бул. "Шести септември" не фигурира в деклацията му. 

Всъщност, колкото и невероятно да звучи до въпросното жилище се стига с асансьор със специален чип /ала Цв. Цветанов/,  а покривното му пространство е усвоено, като отгоре има японска градина, няколко навеса, джакузи за 8 души, кътове с градинска мебел, барбекю и пр. /ала Пламен Георгиев от КПКОНПИ/. 

Инвеститорът на  сградата на бул. "Шести септември", е категоричен, че не е продавал жилище на Ралев. Кой обаче е собственик на апартамента, който заема целият последен етаж на кооперацията, отказа да коментира. 

"Виждаме  често тук кметът Ралев. Има чип за асансьора, който се качва до 7-я етаж и друг не може да се качи на етажа", коментира за TrafficNews жена, живееща в кооперацията. 

Кооперацията е построена от "Архситистрой" през 2017 г., а инвеститор е фирма "Балканика" ЕООД.  В момента тя носи името "Royal Hill" и част от апартаментите се водят хотелска част. Жилището на последния етаж е 250 квадрата, като са съединени два апартамента.  Довършителните операции във въпросното жилище са правени в периода 2017-2018 година. Обзаведено е по дизайнерски проект. На този адрес няма регистрирани обитатели, но жилището очевидно не е пустеещо. 

Снимки, направени от дрон, показват че покривното пространство е превърнато в истински оазис. Довършителните дейности очевидно са изпълнени с висококачествени материали. 

Фирма "Балканика" ЕООД е собственост на Минчо Бояджиев. Според търговския регистър собственикът се занимава със строителство, държи най- големия склад за търговия със строителни материали в Пловдив до гара "Филипово".  Участва редовно в търгове за закупуване на общински имоти. В публичния регистър на разпоредителните сделки в община Пловдив през последните години фирмата е закупила 5 общински имота. Най- скъпият от тях е на ул. "Средец" 68 с площ от 770 квадратни метра на цена от 1,15 милиона лева. В момента там се изгражда 9- етажна сграда, която предстои да бъде превърната в клиника. Възложител на проекта е фирма "Балканика", а строител "Софстрой".

През 2017 фирмата взема още два парцела на "Пещерско шосе" с обща квадратура от 1,5 декара за около 350 хиляди лева. 

Арестуваният вчера кмет на район "Северен" в Пловдив Ральо Ралев е наблюдаван от пет месеца за корупционни действия, съобщи днес  зам.-главният прокурор Иван Гешев. При разкриването му са използвани специални разузнавателни, а той е бил следен.

Разследването е започнало след доклад при главния прокурор, който е бил препратен към специализираната прокуратура. "Надявам се случаят да приключи с влязла в сила присъда", допълни Гешев. Задържането на самия кмет и служители на администрацията му е извършено "по обясними причини" от столични полицаи.

Кметът Ралев подслушван от 5 месеца, пратили столични полицаи за арестаНадявам се случаят да приключи с присъда, заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев