264 стана броят на заразените с коронавирус в България. По-рано днес са били потвърдени нови 21 проби, съобщи преди минути ръководителят на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Заразени са по един човек от Хасково и Кърджали, където досега не е имало регистрирани случаи. Нови 14 положителни проби има в София, 2 - в Смолян, по 1 - в Плевен, Велико Търново и Варна. 

Изписани след две отрицателни проби са 8 души. Утре ще бъде изписана още една пациентка. Сред пациентите с положителни проби има и военнослужещи. Те са били на мисии в Косово и Румъния, като един от тях е настанен в лечебно заведение в Букурещ. Другият е бил евакуиран от Косово, заедно с трети военен, с когото е бил контактен. Те са без клинични оплаквания и ще бъдат настанени във ВМА.

"В София доста се разшири броят на болниците - има случаи във ВМА, в 5-а градска болница има пет случая. Има още един интубиран пациент в Пирогов", каза Мутафчийски. Два случая има и в болница "Св. Анна". Пациентите са мъж и жена на 74 и 55 години, като единият от тях също е интубиран. В Инфекциозна болница е бил настанен мъж на 33 години. 

Очаквайте подробности!