Възрастно семейство е живеело в къщата, която се запали днес сутринта в квартал Коматево. Огънят е лумнал от двора, където собственикът на имота – дядо Гроздан изхвърлил пепелта от печката, с която се отоплявал със съпругата си.  Възрастният мъж не видял, че в пепелта имало все още тлееща жар. Благодарения на силния вятър и сухите треви и клони огънят бързо се разраснал.  Голяма част от къщата е изгоряла, а в пламъците са унищожили и лек автомобил, който е бил паркиран в двора и е собственост на сина на семейството.

Дядо Гроздан е с изгаряне по главата,  все още е в шок и не спира да плаче за имуществото си. Съпругата му също е на мястото. Пред репортер на TrafficNews.bg тя сподели, че въпреки сериозните щети важното е, че са живи и здрави. Заради вятъра разпаленият огън е обхванал и склад, който е в съседство на къщата. В двора на склада има лесно запалими материали, които бързо са пламнали.

„Пожарът е локализиран и продължават дейностите по гасенето. Все още част от къщата и склада тлее. На място са пет пожарни и няма опасност за хората в съседство”, съобщи Цвятко Дешев, говорител на Пожарната в Пловдив.

Огнеборците ще останат на място до пълното потушаване на огъня.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg