23-годишна студентка от Аграрния университет е арестувана за търговия с дрога, научи TrafficNewS.bg. Госпожицата, която е родом от Петрич, зареждала с "трева" колегите си от общежитията "Чайка". Заедно с нея, при операцията на Криминална полиция са задържани доставчикът й и още един дилър. В автомобилите и квартирите на трафикантите, полицаите са открили близо 2,5 килограма марихуана и 300 грама амфетамин. 

В понеделник вечерта полицаите спрели за проверка беемве с благоевградска регистрация. При обиска в автомобила е открит половин килограм марихуана. След това е обискирана квартирата на шофьора- 25-годишен мъж от Петрич и там, полицаите открили складирана още изсушена и готова за пласиране марихуана, амфетамин и таблетки "Екстази". Дилърът и негов съучастник били оборудвали  жилището в Кършияка,и с пълен набор електронни везни, на които разфасовали стоката в малки опаковки. 

Студентката от Аграрния купувала на едро "трева" от съгражданина си и я продавала на студенти, които обитавали съседни стаи в общежитията. В нейната стая полицаите намерили 200 града марихуана. 

Разследването продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура. Тримата са задържани за 72 часа. Предстои съдът да гледа мерките им за неотклонение. 

TrafficNews.bg

 

 

 

.