29-годишния Иван Божилов от Пловдив се нуждае от 80 хиляди евро за електронна протеза, която да замести ампутираната му ръка. Той претърпява тежка катастрофа, в следствие на което губи лявата си ръка. Лекарите се борят дни наред за нея, но въпреки сложната операция не успяват да я спасят. Семейството на младия мъж не може да събере нужната сума. Бащата на Иван също е инвалид. След неуспешна операция е ампутиран кракът му.

Разказът на момчето - ВИЖТЕ ТУК

Сега Златка Димитрова се е ангажирала да помогне на Иван да набере нужната сума за протеза. Тя организира благотворителна търг вечер. Тя ще се състои на 26 март от 19,30 часа в ресторант MEMORY в Пловдив.

По време на вечерята ще се разиграят на търг 5 картини от поредицата "Хъшове". Те са предоставени от жена, която след загубата на нейната близначка, започва да рисува.

„Жената се свърза с мен по време на мартенския базар, който отново беше в подкрепа на Иван от Пловдив.”, разказа пред TrafficNews.bg Златка Димитрова.

За да се присъства и помогне на Иван, се продават куверти, на стойност 50 лева, в който се включва разядка, салата по избор, основно по избор и десерт. Алкохолът не е включен в куверта.

За електронна протеза на Иван са необходими около 80 хиляди евро, а до момента са събрани 16 хиляди лева.

Ето банковата сметка, чрез която можете да помогнете на Иван:
СОСИЕТЕ ЖЕНЕРАЛ ЕКСПРЕСБАНК
IBAN – BG85TTBB94005526713827
BIC КОД – TTBB BG 22
КЛ. № 091741


Как Златка Димитрова участва помага на възрастни хора от района на Пловдив – ВИЖТЕ ТУК


TrafficNews.bg