Международният панаир в Пловдив загуби една от основните си атракции - тази година за първи път няма да се състои изложението на леки автомобили. Пловдивчани и гости от страната и чужбина са разочаровани, че няма да имат възможност да се полюбуват на лъскавите возила.

Като причината за липсата на автосалон от Съвета на директорите на панаира посочиха банковата криза, която е довела до спад в продажбата на автомобили. Наш репортер потърси за коментар един от водещите търговци на нови и употребявани автомобили Ангел Кьосев.

“Действително банковата криза засегна много сектори, но аз лично съм учуден от изтъкнатата причина, тъй като няма спад на търсенето и продажбата на автомобили, както в официалните представителства, с които комуникираме, така при другите търговци на автомобили.”, посочи управителят на “Аутохаус.БГ”.

Ако все пак сте решили да посетите юбилейното 70-то издание на Международен панаир Пловдив, въпреки липсата на атрактивните модели на най-известните автомобилни марки, може да го направите от днес, 29 септември, до 4 октомври. Стандартният билет струва 4 лева с ДДС, за ученици, пенсионери и инвалиди входът е 2 лв с ДДС. Решите ли да закупите карта за цяла седмица, цената е 12 лева с ДДС. За фирми, които ще закупят повече от 20 билета, също важи отстъпката от 50% - 2лв.

TrafficNews.bg