Японка е арестувана в ранните часове на понеделник по подозрение в опит за убийство, след като се опитала да удуши съпруга си, който пропуснал да й върне жеста за направения подарък по случай празника Свети Валентин, предадоха ДПА и Франс прес.

43-годишната Мие Нишияма от Сакаи е задържана в дома й след спешно позвъняване в полицията на 31-годишния й съпруг, чието име не се споменава.

От полицейското съобщение става ясно, че пристигналите в дома на съпрузите служители на реда са открили мъжа с пристегната вратовръзка около врата. Потърпевшият е получил леки наранявания в резултат на нападението на благоверната си.

Жената е признала, че тя е нахлузила и пристегнала вратовръзката около шията на мъжа си, но не е имала намерение да го убива. Нападателката не е скрила, че е била силно разстроена от пропуска на съпруга й да й направи подарък на "Белия ден", който се отбелязва на 14 март.

В Япония по традиция жените правят подаръци на мъжете - партньори, синове, бащи и дори колеги - по случай празника Свети Валентин на 14 февруари. Представителите на силния пол имат възможността да върнат жеста на дамите на "Белия ден" месец по-късно, припомнят агенциите.

ТrafficNews.bg