Потребител в социалните мрежи реши да предложи идея за масово посрещане на големия български празник - Великден. Тъй като тази година за първи път ще го честваме под карантина, предложението е стотици българи да излязат на балконите по домовете си, като вместо аплодисменти в един глас да изрекат "Христос Воскресе! Воистина Воскресе!". 

Това ще се случи на 18 април, точно в 00:00 часа. 

Събитието е публикувано в социалните мрежи днес, но към момента заявилите желание да се включват са едва 18 души. Предвид, инициативата с аплодиране на бъларските медици, която продължава и до днес, е възможно и тази идея да придобие широка популярност за отрицателно време. 

Припомняме, че на 15 март бе даден старт на инициативата с аплодисменти от терасите в 21:00 часа, в подкрепа на всички лекари, санитарки и медицински сестри, които лекуват заразените. 

Преди часова, пък нещата се обърнаха. Лекари и медицински персонал от Пловдив и страната се включиха в националната инициатива, като аплодираха всички българи, които са останали по домовете си и спазват ограничителните мерки заради COVID-19. 

Лекари от Пловдив също аплодираха всички, които спазват меркитеМедиците застанаха пред УМБАЛ „Свети Георги" точно в 9 часа