Колата е дело на автомобилния състезател Росен Даскалов и се нарича Sin (от английски – „грях“). Ако трябва да сме още по-точни, името идва от популярната песен на „Пет шоп бойс“ – “It’s a sin”.

В социалните мрежи обаче се появиха множество коментари, според които колата няма нищо общо с България и не е правилно да се нарече българска.

Sin R1 действително ще се сглобява в Англия, но амбициите на Даскалов са много части и детайли да се правят в родния му град Русе.

Все пак не можем да не се съгласим с критиците, че малко българи ще могат да си позволят лукса на суперавтомобила. Цената му ще започва от 60 000 лири, което се равнява на около 150 000 лв. К‘во му плащаш?

Серийната версия R1 ще бъде представена през септември на автомобилното изложение във Франкфурт. Агрегатът за варианта за нормални пътища е на Chevrolet - LS3 6,2-литров, V-образен, осемцилиндров с мощност от 450 к.с. и максимален въртящ момент 430 Nм, съобщи no-coment.bg.

В комбинация с шестстепенна предавателна кутия, автомобилът е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди, от 0 до 200 км/ч за 9,7 и да развие максимална скорост от над 300 км/ч.

ОЩЕ НОВИНИ - ТУК

TrafficNews.bg