Audi разкри комби версията на концепта Prologue – Avant, чиято официална премира ще се състои в началото на следващата седмица в Женева. Новият Prologue Avant е създаден, за да даде първи поглед към следващите поколения на комби моделите на Audi, които както изглежда ще заложат на агресивен дизайн и максимално динамично излъчване.

Моделът е оборудван с лазерни фарове, а дръжките на вратите са заменени от сензори, които ги отварят автоматично. Интериорът също е лишен от всякакви физически бутони, като е изпълнен изцяло с дигитални прибори. За седящите отзад са предвидени и допълнителни OLED развлекателни дисплеи.

Четириместният комби автомобил се задвижва от хибридна система, която включва 3.0-литров дизелов двигател и електромотор. Те генерират обща мощност от 455 к.с., която се предава към четирите колела. Ускорението от място до 100 км/час отнема 5,1 сек, а максималната скорост е ограничена на 250 км/час.

Средният разход на гориво е едва 1,6 литра на 100 км, твърди информацията от Audi, а само на електрически енергия моделът може да измине 54 км. Новият Prologue Avant ще бъде представен официално на 3 март в Женева, където ще се състои и европейската премиера на купето Prologue.

TrafficNews.bg