За радост (или ужас) на милиони, училищната година започва в много страни по света. Важно е да не забравяме обаче, че на някои места, училището е трудно достъпен лукс. Много деца по света трябва да използват най-невероятни и невъобразими пътища, за да получат образованието, което много от нас приемат за даденост. Списъкът, който сме подбрали ще ви покаже, колко решителни могат да бъдат някои деца, когато става въпрос за това да получат образование.

Според Юнеско, напредъкът по отношение на свързването на децата с училище значително е намалил темпото през последните пет години. Райони, в които няма подходящи пътища, могат да попаднат под вода и да бъде още по-трудно за децата да достигнат училище. Опасните пътеки са една от основните причини много деца да се отказват от училище.

Решението може да изглежда лесно: да се построят пътища и мостове, да се купят автобуси и да се наемат шофьори. Липсата на средства и множеството природни бедствия в много страни затруднява достигането на решение, от което децата отчаяно се нуждаят.

TrafficNews.bg