От 1 септември 2014 г. почти една трета от учителския състав ще получи увеличение на заплатите, съобщи министърът на образованието и науката Румяна Коларова.
Министърът напомни, че това е един от факторите, с който ще се гарантира успешното започване на учебната година на 15 септември. Договореното със синдикатите и работодателите увеличение на минималните работни заплати в средното образование ще се осъществи чрез увеличението на единния разходен стандарт. "Това ще стане, въпреки наложените финансови ограничения", обясни Коларова.
Министърът подчерта, че като представител на служебния кабинет, си поставя за цел да осигури нормален старт на учебната година и да предпази образованието от намесването му в предизборните партизански битки. Тя допълни, че подготовката за 15 септември, особено в засегнатите от природни бедствия райони, е съпроводена от чувства на оптимизъм заради проявената солидарност както от учителската колегия, така и от родители, членове на училищни настоятелства, ученици и граждани, които са се включили в дейностите по преодоляване на последиците от наводненията.

TrafficNews.bg