Ferrari потвърди пускането на 6 бройки от спортната кола Pininfarina Sergio, разработена от италианското ателие в памет на неговия основател Серджио Пинифарина.

Машините са оценени на по 3 млн. евро и вече са продадени, като собствениците им ще ги получат през следващата година. Всички купувачи са избрани сред най-преданите клиенти на Ferrari, но самоличността им се пази в тайна. Знае се само, че колите ще поемат къв САЩ, Азия и Европа.

Оригиналият Pininfarina Sergio бе разработен като концептуален модел и бе показан на автосалона в Женева през миналата година. В неговата основа е Ferrari 458 Spider, който се задвижва от 4.5-литров V8 с мощност 570 к.с. и 7-степенна роботизирана трансмисия с два съединителя. От 0 до 100 км/ч машината ускорява за 3.2 секунди, а максималната скорост е 320 км/ч.

За да може да получи сертификация от властите концептуалният модел получи допълнително предно стъкло. Наложи се инженерите на Pinifarina също така да променят, макар и малко, дизайна на предна част, както и светлините на автомобила.

По-рано този месец Ferrari обяви, че е подготвила 10 автомобила от специална модификация на модела си F12berlinetta, посветена на 60-годишната от присъствието на марката в САЩ. Машините също бяха продадени предварително на цена от 2.5 млн. долара всеки.

TrafficNews.bg