Десетки мотористи от Пловдив ще вляза в одеждите на Дядо Коледа и ще направят традиционната си мото обиколка в града под тепетата.

Любителите на машините на две колела няма да пропуснат да зарадват малки и големи с червено-бяло шествие по централните улици на града, но "Мото Коледа" има и друга кауза-благотворителна инициатива. Шествието е част от традиционната коледна кампания на пловдивския мотоклуб Вагабондс – „Мото Коледа" .

Тази година сборните пунктове на предрешените белобради старци на колела ще бъдат два – Колодрума и клуба на Вагабондс.

Точно в 9 часа започва събирането на рокерите на улица „Делянка”, където се намира пловдивският мотоклуб. С рев на мощните машини и с бели бради вместо маски, рокерите ще потеглят на традиционната си обиколка на Пловдив, а след това към старческия дом и два центъра за деца в неравностойно положение. Те ще покажат своите машини на малчуганите и ще ги зарадват с лакомства и подаръци.

Вторият пункт е пред зала Колодрума. За втора поредна година групата „Пловдивски мотористи“ организират благотворителна инициатива под мотото „Отвори сърцето си, дари усмивка“. В 9 часа те ще се съберат на паркинга на спортното съоръжение, от където в 9:30 ще потеглят към комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“, където децата ще бъдат зарадвани с подаръци и лакомства от мотористите -преоблечени като дядо Коледа ,а дамите като Снежанка.

Акцията на мотористите цели да донесе повече празнично настроение на жителите и гостите на Пловдив.