С високите си цени на дрехите, колите и градския транспорт Сингапур остава най-скъпият град за живеене в света за втора поредна година, според класацията на Economist Inteligence Unit (EIU). Второто и третото място в класацията са за Париж и Осло, докато челната петица се оформя от Цюрих и Сидни.

Английската столица Лондон заема 11-о място и в момента е също толкова скъп град за живеене, колкото и Токио, който пък бе най-скъпият град в света, преди да бъде свален от първото място от Сингапур през миналата година. Най-скъпият американски град е Ню Йорк, което е класиран на 22-о място.

Местата до десета позиция се заемат от Мелбърн, Женева, Копенхаген, Хонконг и Сеул. В проучването са включени над 130 града по света, като Ню Йорк е използван като база за сравнение. Челната петица в класацията се запазва без промяна от миналата година, а европейските градове заемат пет позиции в челната десетка.

Премахването на тавана на швейцарския франк спрямо еврото обаче означава, че Цюрих и Женева биха заели първите две места в класацията, респективно, по днешните обменни курсове.

TrafficNews.bg