Здравословното хранене, спестяването на стрес и тревожност и осигуряване на спокоен сън са най-важните неща, които спомагат за по-силен имунитет при децата. Това ги прави по-издържливи на вируси и настинки, припомнят медиците.

Желателно е антибиотиците да не се прилагат и при леки здравословни неразположения, предупреждават специалистите. Организмът на детето развива резистентност към тях и когато наистина се наложи няма да окажат нужния ефект.

Най-големите противници на безразборната употреба на антибиотици се оказват американските лекари. Според тях за една година може да се прибегне до такъв вид лечение максимум 9 пъти. Хубаво е преди да бъде взет антибиотик на детето да бъде направена посявка и антибиограма.

"Температурата е симптом не е болест. Първо я свалете", апелира педиатърът д-р Захаринка Гочева. Ако детето обаче подържа повече от три дни висока температура, то тогава задължително трябва да се намеси педиатър.

При най-малките бебета докторите съветват да не се чака въобще, а веднага да се поиска консултация. Специалистите са категорични, че много внимателно трябва да се подхожда и с информацията в интернет по отношение на здравето и медицината.

 За да сте сигурни, че информацията, която четете е достоверна и полезна първо вижте дали автора й има други публикации, както и къде се поместени.

TrafficNews.bg