Дори да не консумираме редовно алкохолни напитки, вероятно по празниците си позволяваме някоя и друга чаша за наздравица. В това няма нищо лошо, ако си знаем мярката. Но е важно да знаем и кои градусови напитки са най-коварни, за да бъдем внимателни с тях.
Според учени от Университета в Брайтън, шери и портвайн са алкохолните напитки, които ни гарантират най-бързо и качествено напиване.
Средното съдържание на алкохол в тях (около 20%) е предпоставка за по-лесното навлизане в кръвообращението от уискито например. То може да е с по-висок алкохолен градус, но се абсорбира по-постепенно от организма.
Газираните алкохолни напитки също не са за предпочитане, тъй като балончетата подпомагат усвояването на алкохола и дори една чаша шампанско може да ни замае главата.
Учените от университета съветват и да внимаваме с разреждането на високоалкохолни напитки с вода, защото така те стават като онези по средата, които предизвикват най-бързо напиване, пише Daily Mail.
А като единствената напитка, която можем да пием спокойно, без риск да се напием прекалено рано, е водката. Тя може да няма най-приятния вкус, но е възможно най-изчистена.
Още от категорията
Дневен хороскоп за 30 ноември: Овен- подхождайте внимателно, Телец- пътувайте извън града