Екзотичните острови открай време са атрактивна туристическа дестинация. И докато масово хората отиват там на почивка, тъй като цените са солени, едно райско кътче до Фиджи дава шанс на малко по-заможните да бъдат не просто туристи, а и собственици.Съвсем наскоро бяха пуснати за продажба парчета от остров Мавува (Mavuva), който се намира само на 3 км от втория по-големина остров в района на Фиджи. Те започват от 122 000 долара и са сравнително евтини на фона на цените, предлагани за подобни екзотични земи.

Островите Мавува се намират в защитена коралова лагуна, която предлага разнообразие от водорасли и собствен Морски Риф, третият по големина бариерен риф и едно от националните съкровища на Фиджи. Островът е дълъг около 35 метра, разполага с тропическа флора, палми, кокосови дървета и интересни лавинообразни скали. 



На острова няма постоянни жители и той е незастроен. Площта му е едва 42 акра, но това не го прави по-малко привлекателен. 

Мавува се отличава от другите острови по нетрадиционната си форма, наподобяваща мъжки полов член, което му спечели името „Пен остров” („пен” идва от „пенис”).

ОЩЕ НОВИНИ ВИЖТЕ ТУК!

TrafficNews.bg