В астрологията планетите се подразделят на две категории: лични планети и трансперсонални планети. Личните планети са Слънцето, Луната, Меркурий, Венера и Марс. Те се считат за бързи планети, защото им е необходимо по-малко време за преминаване на зодиакалния кръг (минимум 28 дни за Луната, а максимум година и 220 дни за Марс). Когато преминават от един астрологичен знак в друг, те балансират енергиите си по различен начин за всеки човек.

Трансперсоналните планети имат по-бавно движение и им трябват между 12 и 249 години, за да преминат през целия Зодиак. Поради тази причина те се наричат и колективни планети, с изключение на Юпитер и Сатурн, които са по-бързи от останалите. Това са Уран, Нептун и Плутон.

 

През 2020 г. започва „Голямата трансформация“

Трите основни планетарни цикъла, които ще започнат през 2020 година както следва :

Движението на Сатурн и Плутон ще започне на 20 януари 2020 г. и ще продължи 34 години.

Движението на Юпитер и Плутон ще започне на 31 юли 2020 г. и ще продължи 12 години.

Движението на Юпитер и Сатурн ще започне на 2 ноември 2020 г. и ще продължи 20 години.

 

Меркурий ретрограден в Риби и Водолей (17 февруари - 10 март 2020)

За първи път, през периода 17 февруари - 10 март 2020 година, Меркурий ще бъде в ретроградна позиция, преминавайки през Риби и Водолей. Пъргавият Меркурий може да предизвика трудности и закъснения в комуникациите, финансовите сделки, търговията, пътни катастрофи и проблеми в транспорта като цяло.

Освен това, тези трудности могат да бъдат свързани с водата и водните инсталации, проблеми с ВиК тръбите, наводнения, причинени или от твърде много дъжд, или обилни снеговалежи, или поледици. Това определено може да се отрази върху пътната обстановка.

Меркурий за втори път ще бъде ретрограден, когато ще попадне в съзвездието Рак, през периода 18 юни - 12 юли 2020 година. Това ще повлияе на трезвото мислене и ясните преценки във всяка една ситуация.

Интровертността ще властва. Освен това, тази ретроградност на Меркурий ще предизвика бури, наводнения и евентуално градушки.

 През периода 14 октомври - 3 ноември, Меркурий за трети път ще бъде ретрограден, когато ще заседне в Скорпион и Везни. Това ще доведе до лавина от груби грешки, сериозни аварии, фатални пътни инциденти и срив във финансово отношение.

 За сметка на това, Меркурий в Риби е пряко свързан с Вселената. Когато Меркурий ретрограден в Риби най-вероятно ще увеличи информираността и интуицията и може да доведе до разбирането и откриването на някои непознати неща.

 

Венера ретроградна в Близнаци (13 май - 25 юни 2020)

Венера във видимо ретроградно движение е период, в който преразглеждаме всички наши ценности (стойността на романтичната връзка, стойността на партньор, лична стойност, материални блага, пари), за да разберем дали те все още имат смисъл или имат нужда да се коригира.

 Това е време, през което трябва да преосмислим определени договори, асоциации, партньорства. Също така когато приятели или интимни партньори се появяват от миналото отново в живота ни и когато преоценяваме определени отношения, покупки, ценности, желания и настоящи потребности.

 Тези неща, които не се вписват в „нашите релационни проекти“, ще бъдат елиминирани от живота ни и е най-подходящият момент, когато можем да се откажем от партньорите, които не отговарят на нашите изисквания и ни навреждат или ни задържат. Освен това онези, които не ни предлагат положителна перспектива за живота.

 Енергията на ретроградна Венера в Близнаци е „кармичен подпис“ на душата и ума. Ретроградната Венера в Близнаци ще ни научи, че споделената любов може да разреши всеки един проблемен казус.

 

Марс ретрограден в Овен (9 септември - 14 ноември 2020)

През този период Овенът ще се почувства блокиран, в невъзможността си да завърши успешно всички планове. Хората ще се чувстват разочаровани и безпомощни. Те трябва да бъдат търпеливи за толкова време, колкото е необходимо.

 Когато Марс е ретрограден, човек има склонност да бъде по-малко самонадеян, вместо да се съревновава със себе си. Такъв тип хора са по-преднамерени, и обикновено отработват всичко предварително, преди да го направят публично достояние.

По този начин може да се избегнат клопките и бързо да се навакса пропуснатото. Когато се използва негативно, влиянието на ретроградния Марс, човешкият индивид може да действа колебливо.

 

Юпитер ретрограден в Козирог (14 май - 13 септември 2020)

По време на ретроградното движение на Юпитер хората ще са склонни да научат от собствения си опит някои уроци, свързани с вярата, и могат да възникнат някои ситуации, когато е необходимо да се направят корекции по отношение на мащабни проекти.

Ако трябва да пътувате през тези периоди, опитайте се по-добре да се организирате и да не изпадате в паника, ако забравите част багажа си или го изгубите изцяло. Ще се научите никога да не разчитате на помощта на други хора и ще станете по-адаптивни към реалността.

Сатурн ретрограден във Водолей и Козирог (11 май - 29 септември 2020) 

По време на периодите, когато Сатурн е в ретроградно движение, ще срещнете закъснения или блокажи, докато извършвате определени дейности, но много зависи от това  в кой дом според наталната карта се намира Сатурн.

Ще се наложи да работите по-усърдно или ще положите повече усилия, за да осъществите плановете си. Също така не е изключено да извършите определени корекции или да промените плановете си за по-добра ефективност.

Обикновено Сатурн изисква добра организация и преструктуриране на информацията. Връзката с определени власти ще става по-сложна, така че за да финализирате всяко действие, ще ви е необходимо търпение и постоянство.

 

Уран ретрограден в Телец (12 август 2019 г. - 11 януари 2020г.)

Докато Уран е в ретроградно движение може да очаквате всякакъв вид изненади. Голяма е вероятността Уран да предизвика екстремни ситуации и хаос, и в същото време да поднесе незабравими моменти в добрия смисъл.

Можете да бъдете завладени от тревожност или желание да направите промени през този период. Ето защо се препоръчва да отделите време, за да анализирате себе си и да определите причината за подобни състояния, както и от какво се нуждаете, за да оцените новото ниво.

Посочено е да запишете всяка една идея, която ви идва наум, колкото странно или абсурдно да ви изглежда. Стартирането на дневник е прекрасна идея.

Нептун ретрограден в Риби (23 юни - 29 ноември)

Нептун е планетата на мечтите и въображението. Неговото ретроградно движение е в Риби. Нептун в Риби ни подтиква към мистицизъм, принуждавайки ни да слушаме интуицията и нашите фантазии.

Също така да използваме въображението си, да изследваме своята илюзорност, докато неговото ретроградно движение ни принуждава да се сблъскаме с реалността, за да не се превърнем в плячка на мечтите си. Нептун в Риби ни кара да бъдем заземени, като се изправим смело пред страховете и тревогите си. Това е период през който могат да излязат наяве много скрити тайни и истини.

 Плутон ретрограден в Козирог (25 април - 4 октомври)

По принцип когато Плутон е ретрограден той е свързан с разрушаването и унищожаването на определени ситуации, от необходимостта за иновации и намиране на мотивация, истина и вътрешен мир. Плутон ни подготвя за период на големи промени, прераждане и пълна реконструкция, когато ще рестартира прякото си движение.

Ретроградният Плутон в Козирог ни тласка да изследваме нашия организационен капацитет, самоконтрол и самообразование, способността да планираме, да предприемаме конкретни действия, да управляваме ресурси и способността да преминем на по-високо ново ниво, чрез собствените си усилия, работа, зрялост и далновидност.

Прогнозата е изработен за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния анализатор Красимир Куртев - Алеф. Куртев е Doctor Honoris Causa, общественик, езотеричен писател, херменевтик и философ. Международен експерт по езотериката на минерали и кристали и правилното хармонизиране.