Само през последните няколко часа британските консерватори бяха разтърсени от пореден скандал, след като Брукс Нюмарк,министър, отговарящ за гражданското общество подаде оставка, опитвайки се да изпревари разкрития, че е замесен в порноафера. Във в. "Сънди мирър" излиза статия, посветена на порнографски снимки, които той си разменял с журналистка, предава Франс прес."Съдни мирър" съобщава, че Нюмарк, който е на 56 години, разменял порнографски снимки с журналистка, представила се за негова политическа симпатизантка.
Министърът, който има пет деца и водеше кампания за увеличаване на броя и на ролята на жените в политиката, дори поканил журналистката на среща по време на конференция, организирана от британските консерватори днес.
Нюмарк обяви в свое изявление, че остава "лоялен поддръжник на правителството". Оставката му идва в навечерието на конференцията на Консервативната партия.
Оставката на Нюмарк е втори удар за няколко часа за британските консерватори, след като консервативен депутат се присъедини към Партията за независимост на Обединеното кралство на Найджъл Фараж. Дейвид Камерън е приел оставката на Нюмарк и скоро ще определи негов заместник, обяви канцеларията на британския премиер.

TrafficNews.bg