Невероятен успех за 26-годишния Вилиян Петлешков- Мозъка! Пловдивчанинът спечели колосалната сума от 540 000 долара в един от големите онлайн турнири  на PokerStarsSunda Millions с награден фонд 10 милиона евро, научи TrafficNews.bg.  Това е юбилейно издание на турнира и в него са са включили 50 000 участници от цял свят. Играта е продължила повече от 15 часа, а на финалната маса са останали 9 човека, като двамата от тях са билии българи.Според експерти това е невероятно постижение. Петлешков е финиширал 4-ти , а другият българин-Бари Николов -седми. той е спечелил близо 120 000 долара.

Мозъка е един от най-известните български покер играчи. Това далеч не е първата победа в престижен турнир на възпитаника на Пловдивския университет, но е най- голямата му до момента.

Вилиян започва да играе покер, след като зъвършва Езикова гимназия „Иван Вазов”. Записва Испанска филология в ПУ и работи в игрална зала. Започва с  5 card draw покера.  Печели малки суми, с които подпомага следването си. Успоредно с 5-те карти играе и Тexas Hold'em, главно турнири онлайн. Успехите се трупат , той приключва с тогавашната си професия и се отдава изцяло на играта. Взема участие в  редица големи европейски турнири, сред които Unibet Open, IPT, EPT, дори и PCA 2011.

Признава , че Тексас Холдем не е неговата игра. Играе предимно  5 card draw в интернет на всякакви лимити, стига да има желаещи. Тексас Холдем играе основно в SNG и МТТ формат, както и на живо. Предпочита турнирите, защото единствено късната фаза на един турнир може да вдигне нивото на адреналина му.

Вилиян игра за втори път на финалната маса на Sunday Million, но този път печалбата му беше близо 4 пъти по-голяма от тази преди близо 4 години, когато стана втори. Печалбата му от $542,539 е втората най-голяма българска онлайн печалба след победата на Славен Попов в SCOOP Main Event M за $560,000, а с нея Вилиян премина и границата от $1,500,000 в онлайн печалби.

Само преди 2 години друг пловдивчанин , 27 годишния  Димитър Данчев  спечели големия  турнир на на PokerStars  Caribbean Adventure , който му донесе премия от 1,859 милиона долара.

 

Поздравления от екипа на TrafficNews.bg  за Вилиян Петлешков  за този невероятен  успех!

  TrafficNews.bg