Бутилка с послание преплува от Поморие до Ропотамо. Писмото в бутилка е изключително стар метод за да оставиш нещо във времето и да го изпратиш до случаен получател, подобно на всички бутилки пуснати в морета и океани и тази е била с непредвидим курс. Семейство Василеви решават да споделят своето щастие с неизвестен получател като напишат кратко послание. В бутилката пускат и 10лв. като молят получателя да се почерпи с едно кафе за тяхно здраве.

"Здравейте!

Ние сме сем. Василеви и за поредна година бяхме в Поморие и на прекрасното море!

Желаем и на Вас поне толкова щастие и любов, колкото нашата!

Изпийте 1 кафе за наше здраве."

Снимки на този жест обикалят социалните мрежи, като под тях се появиха и редица интересни коментари. Някои от тях са шеговити, като молят следващия път да пуснат по-висока сума за да достигне поне за шезлонг, а други им пожелават добротата да им се връща.

За съжаление семейството не са написали годината, в която са изпратили писмото и ние можем само да предполагаме колко време е пътувало във водите на нашето море.

Интересен факт е, че две бутилки пуснати едновременно от едно и също място могат да достигнат до различни брегове, континенти или дори противоположни точки на земното кълбо.

Една бутилка, запечатана добре като тази и хвърлена в морските води, става изключително ценен морски предмет. Тя може да плава, без да е застрашена от урагани, бури и опасни течения. Невъзможно е да се предскаже къде ще е крайната точка от пътуването на една такава бутилка и това е най-голямата загадка от пускането и.