Цветовете са черно и бяло

Черно и бяло - това е основната цветова гама, която бе представена в седмицата на модата в Париж. Световните топдизайнери показаха колекциите си за сезон есен-зима 2015-2016 г.

Тук-таме червено, зелено, кафяво, синьо и жълто внасят известно разнообразие. Изцяло в бяло или от горе до долу в черно се редува с комбинацията между двата тона. Контрастното съчетание при самите платове е чрез графични елементи, релефни, щамповани или бродирани цветя, демонстрирани от имена като Карл Лагерфелд и “Луи Вюитон”. Тоалетите могат и да са дюс, боядисани в единия от двата цвята, а в другия са добавените към ансамбъла аксесоари - колани, панделки, бижута и копчета.

Бяла яка, завързана с панделки върху черно сако или риза, е класика, с която Лагерфелд прави намигване към собствената си визия в черно и бяло.

Пухкави палта и пелерини


Палтата за следващата зима са два варианта - кожа с косъм и обемни модели с асиметрични силуети.

Chloe и Стела Маккартни са сред модните диктатори, които лансират тенденцията с дебелите пухкави връхни дрехи. Кожата с косъм, естествена и изкуствена, ще се радва на интерес, оцветена в бяло, сиво и черно. Дължината е до коляното, но далеч по-ефектно изглеждат моделите, които се влачат по земята. Те са вталени в горната си част, а надолу се разкрояват.

Странни кройки, които придават обем на различни части от тялото, имат палтата от кашмир и вълна. Те са асиметрични и имат вид на няколко геометрични фигури, нахвърляни една върху друга. Изглеждат ефектно и доста по-атрактивни от класическите варианти, с които сме свикнали - прибран силует, пристегнати с колан, двуредно или едноредно закопчаване. Ръкавите при част от палтата са много широки и се веят свободно.

Пелерините от този сезон продължават да бъдат разхождани по модния подиум и за следващите студени месеци.

Асиметрия и откъде се облича дрехата

Вивиан Уестууд се оказа със сериозна конкуренция на модния подиум. Нейните характерни тоалети от типа “как точно се облича тази дреха”, се оказаха и сред предложенията на много от другите й колеги. Не става въпрос за копиране. Истината е, че асиметричните дрехи, които висят, изглеждат надиплени и има напластяване на материите, са много търсени от почитателите на модата. Така че е нормално дизайнерите да отговорят на интереса, като всеки оставя своя почерк.
Kenzo добави върху коприна и памук вълнени плетки в различни цветове и на няколко ката. Celine се включи с изглеждащи като размъкнати тоалети. Те са с твърде дълги ръкави, неподгънати краища на крачолите, при това с неясна дължина и прорези по платовете, през които прозират други цветове. Вивиан Уестууд пък се включи и с рокля, облечена от мъж, като деколтето е изрязано под гърдите му.

Триизмерни платове и принтове

Платовете с триизмерен ефект започнаха да се появяват преди няколко години, но интересът към тях не бе кой знае колко голям. Причината е, че създават допълнителен обем на фигурата, а дамите с перфектни форми не са преобладаващата част от населението. Това съвсем не смущава дизайнерите. В колекцията на Issey Miyake дрехите с триизмерен ефект са сериозно застъпени. Платовете са така нагънати, че създават различни геометрични фигури и флорални мотиви. При “Кристиан Диор” материята е специално тъкана и щампована, така че да се получи същият ефект.

Дантела и прозрачни материи

Съвсем не означава, че през зимата трябва да се носят само дебели пуловери. Дантелата и прозрачните материи се откроиха в колекциите, представени в седмицата на модата в Париж. А с това върнаха разголването на женски прелести, което бе позабравено през последните няколко сезона.

Прозрачни ризи, рокли, съчетаващи плътни и съвсем фини материи, блузи с красиви бродерии, потници с ръчно нашити пайети и мъниста са идеите на модните къщи “Соня Рикел”, “Луи Вюитон” и Rochas.

Красивата дантела се превръща в рокля със и без подплата. Но още по-ефектно изглежда, когато е добавена върху пола от фина вълна. Съчетанието е нестандартно, но изключително сполучливо като идея.

 Минидължините от лятото ще продължат и в студа

Полите и роклите с минидължини, които ще се носят през пролетта и лятото, ще продължат да са хит и през следващата зима. Моделите, представени от Paco Rabanne и Anthony Vaccarello, са до средата на бедрото или още по-къси.

Метални орнаменти, лицева кожа и лъскави материи правят тоалетите подходящи за нощни партита и дискотеки.

Естествено, колекциите от модния подиум не се ограничават само с минидължините, но те определено са най-атрактивни. Останалите са до коляното, до глезена и твърде претенциозния вариант - до средата на прасеца. Последното предложение не е по вкуса на всяка жена, защото скъсява фигурата. Затова обикновено с такива поли се издокарват само много високи дами.

 

ОЩЕ НОВИНИ ВИЖТЕ ТУК!

TrafficNews.bg