В провинция Итаси в централен Мадагаскар расте рядко и ароматно кафе, което е любимо на хората и прилепите. Но хората го харесват още повече, ако кафето е изплюто от прилепите, предава Reuters.

Изплюването на кафето от прилепите придава уникално мек вкус, твърдят хората, които вече са опитали напитката. Това повишава търсенето на кафето и цената му достига почти 220 евро за килограм, предава "Фокус".

Фермерите от цял свят се обръщат към отглеждането към висококачествени и редки сортове, включително с животинска добавка, за да увеличат приходите си на фона на спада в световното производство на кафе, което понижи и цените.

Когато дивите прилети дъвчат кафето, се получава реакция между течностите от стомашния им тракт и въздуха и това придава уникалния вкус, обясняват потребители.

„Много е специално. След две минути ще забравите вкуса на нормалното кафе, но вкусът на това кафе остава в устата ви дълго време“, обясни Роналд Ван дер Ваекен (Ronald Van der Vaeken), местен белгийски хотелиер.