Природата не спира да ни смайва с чудесата си. Без значение дали става въпрос за уникални и сюрреалистични дървета, цветни реки или извънземни скални пейзажи.

За част от най-странните и причудливи места по света имаме принос и ние хората. Като Стъкленият плаж в Калифорния, където стотици отпадъци (предимно бутилки), са натрошени от вълните на малки парченца и превърнати в блещукащи „цветни камъчета“. Или пък издигащата се от пясъка ръка в чилийската пустиня, зад която стои местен скулптор.

Светът е пълен с необичайни места и понеже е трудно да ги обиколите и видите на живо, ви каним на кратка виртуална разходка.

Стъпаловидни тераси от травертин, Бадаб-е Сурт, Иран

Оцветяването в червено е от наличие на железен карбонат.

Японският остров Аошима, на който котките надвишават значително броя на хората


В провинцията Бохол във Филипините е разположено природно творение, наречено Шоколадовите хълмове. В действителност няма шоколад, но при сухо време изглеждат шоколадовокафяви. Те имат равномерна форма, а височината им е около 30-50 м. Според една от версиите са се формирали при саморазрушението на действащ 

Летящият гейзер в Невада е геотермален гейзер, който се е образувал вследствие от човешка дейност в близост до Пустинята на черните скали. Водата лети на пет метра във въздуха и се обагря в красиви ярки цветове

Долината на гоблините в Юта, където ветровете са изваяли тези причудливи скали, които някои оприличават на гоблини

Розовото езеро Хилиър в Западна Австралия. Причината за цвета на водите му си остава загадка

Памуккале, Турция - резултат от множество минерални извори и голямо количество варовик

Равнината на бурканите, Лаос - огромните каменни делви са на поне 2000 години.

Червеният плаж в Панджин, Китай. Този феномен се дължи на вид морски водорасли

TrafficNews.bg