На дългоочаквано събитие в Сан Франциско Microsoft официално представи най-новата си операционна система.И докато повечето потребители очакваха появата на Windows 9, то изненадата се случи още със самия старт на презентацията – името на операционната система ще е Windows 10.

Операционната система ще работи на множество устройства, изглеждайки по сходен начин, съобщава KALDATA. „Windows 10 ще донесе най-доброто преживяване на точното устройство, а новата операционна система ще може да се види на широк кръг модели” - заяви Terry Myerson (Executive Vice President of Operating Systems в компанията).

До колкото се видя от слайдовете при представянето, което бе на ранна бета версия на Windows 10, интерфейсът ще се комбинира с традиционното Start Menu, като вече десктоп потребителите няма да бъдат притеснявани от големите бутони върху целия екран.

Кратко видео представяне, използвано при презентацията, можете да видите и тук:

За сега операционната система е в своята бета версия и се тества, като първите продажби и инсталирани машини с нея ще се появят в първите месеци на 2015-а, обявиха от Microsoft в отговор на журналистически въпроси.

Решението на Microsoft да кръсти новата си операционна система Windows 10 вместо с поредното име Windows 9 определно дойде като изненада като много хора предположиха, че това е с цел компанията да се дистанцира от недобре приетия Windows 8.

"Windows 10 пренася Windows напред към нови начин за вършене на задачи. Той не е козметична промяна, а напълно нов Windows, който ще даде нови възможности на следващите един милиард потребители", пък гласи официалното изявление на Microsoft по повод избора за име.

TrafficNews.bg