Те въздишат от драматичните сериали, изскачат от реклами, призовават да обичаме уличните кучета или просто са красиви. Звездите от турските сериали „заплашват“ да се превърнат в по-обичани за българската публика от обичайните холивудски любимци, но и те имат своите малки тайни, които хвърлят сянка върху лъскавия им имидж.

Мерием Узерли (Хюрем от „Великолепният век“) се превърна в една от най-известните личности в турския шоубизнес, но коментарите за нея съвсем не са само с положителен знак. Родената в Германия актриса е далеч от прословутата немска дисциплина и дълго време втрещява с капризите си екипа на „Великолепният век“.

Сагата започва, когато Узерли излиза в уж малък отпуск, а после съобщава от родния Берлин, че има нервно разстройство и скоро няма да се върне за снимки. В печата се появява версия, че Мерием просто иска по-висок хонорар, но после става ясно, че актрисата е бременна.

Самотно бременна, защото бащата – популярен турски бизнесмен, отсича, че вече има други деца и не иска нови. През февруари миналата година Узерли ражда момиченце, остава в Германия и отказва да разговаря с турските медии. Те й го връщат, като изваждат наяве нещо дълбоко скрито от творческото й минало. Първата изява на актрисата била от края на 90-те години в реклама за моторни масла. Тогава властната Хюрем Султан играела стопаджийка, а в замяна на това получила нищожната сума от 250 турски лири.

Берк Октай (Синан от „Опасни улици“, Хакан от „Надежда за любов“), който днес е един от най-харесваните актьори в Турция, също има своя житейски кошмар. Актьорът с Аполонови размери, дълго се борел с наднорменото си тегло.

Като тийнейджър Берк се връщал след училище със сълзи на очи, защото съучениците му го подигравали заради пухкавия външен вид. Години по-късно той печели конкурса „Най-добър модел на Турция – 2003“, а след това заминава за Париж, където има над 100 дефилета само за известни марки. Класическата му хубост го отвежда на ревюта в Токио, Дубай, Ню Йорк, Милано и Москва, а в родната Турция се завръща, за да стане звезда от сериалите.

Още след първия път, в който е показан, Октай става тотален любимец на жените, но без малко нещастен случай да го превърне от красавец в звяр.

Една нощ бързата медицинска помощ спешно пристига в дома му. В пресата тръгват коментари, че Берк е жертва на уличен побой, но после става ясно, че актьорът е жестоко нахапан от домашния си ротвайлер. Кучето се улисало в игра, сдъвкало господаря си и само бързата намеса на лекарите спасява красивото му лице. Сега Октай няма домашен любимец, но има няколко ефектни шева, които му придават още по-ярка мачо мъжественост.

Берен Саат (Бихтер от „Забраненият плод“, Фатмагюл в „Пепел от рози“) е една от звездите на Турция с драматична съдба, сама по себе си достойна за сюжет на кахърен сериал. Още от малка Берен се увлича по танци и театър и е в главните роли на училищните мюзикъли.

Въпреки очевидния талант нейният баща забранява тя да се занимава с кино и чертае за нея бъдещето на студента по мениджмънт. Осъзнала, че може завинаги да се прости с мечтата за сцена, Берен бяга в Истанбул с приятеля си, за да участва в конкурс за млади артисти. Състезанието е тип телевизионно риалити и след 4 месеца в жестока конкуренция двамата се връщат в Анкара, завоювали престижното второ място. Решават да го отпразнуват с приятели в нощно заведение. Партито свършва.

Прибират се. „Остави ме вкъщи, а след няколко часа получих обаждането, че е мъртъв… Катастрофирал е“, разказва разплакана Берен в единственото си откровено интервю и допълва, че от този момент е започнал нейният втори живот.

Години по-късно актрисата се превръща в едно от най-харесваните лица (и тела) в Турция и Близкия изток. Нейният баща отдавна е простил избора й да бъде актриса. Берен е щастливо омъжена за певеца Кенан Догулу, но признава, че всеки път, преди да се качи в автомобил, се пита: Ще стигна ли?!

Къванч Татлъту (Мехмед от „Перла“, Бехлюл от „Забраненият плод“, Кузей от „Север-Юг“) е най-известният турски актьор. Сериалите, в които участва, се излъчват в над 30 държави, включително и в нетипични за турски сапунки дестинации като Мексико, Чили и Китай.

Като тийнейджър Къванч е запален по баскетбола и мечтае да играе в NBA, но контузия слага край на професионалната му кариера. След месеци на безхаберие неговата майка решава да намери смисъл в ежедневието му, виждайки обява за набиране на модели. Тя оставя снимката му и след два дни изненадващо получава обратно обаждане.

Веднъж стъпил на модния подиум, за Татлъту няма незавоювана титла от света на мъжката красота. Но наред с успеха вървят и грозните слухове, като най-упоритият е, че въпреки твърдия си имидж Къванч всъщност не харесва жени. Самият той категорично отрича, узаконявайки „правата вяра“ в брак с Мис Свят 2002 г. Азра Акин.

Само година след сватбата обаче двамата се разделят и актьорът отново е в полезрението на моралните критикари.

TrafficNews.bg