Случвало ли ви се е да искате да изпиете чаша вино с приятели, без да се налага да седнете на отрупана с храна маса? Да похапнете нещо вкусно, без да се тъпчете? Да отчупите крайчето на току що изпечен хляб и да се насладите на уханието му? Да изпиете чаша домашна лимонада , без след това да ви се налага да 2 часа да миете кухненския си робот?  В Пловдив вече има такова място . Дългото търсене на алтернатива на стандартните  места за хранене и дълбокото уважение към храната среща две дами – Ани Панева и Таня Колева, които успяват да визуализират мечтаното от тях местенце.  То носи изкусителното име  „Магнолия”,  а релаксиращият му интериор е дело на известния пловдивски архитект Пенка Станчева.

Естествените материали, много светлина и кътове за разговор , потънали в зеленина,  карат да забравиш стреса, още като прекрачиш прага. Ароматът на домашен хляб, който се пече на място, довършва усещането , че си попаднал на място за чревоугодници.  Носът ти сам те води към щанда , на който са подредени различни видове франзели, погачи и хлебчета от различни висококачествени брашна с дебела хрупкава коричка. Можеш да си вземеш, както за в къщи, така и да закусиш или обядваш с приготвените на място  сандвичи .

 

Комбинациите с изпечено на място телешко , свинско или пилешко  и   свежа салата се конкурират с тостовете със сьомга, тортилата с пилешко и багетата с авокадо.   Вариантите за вегетарианци са с френски и български сирена от бутикови мандри   в Родопите и Стара планина, а и клиентът може да си поръча сандвич по собствена рецепта, избирайки колбас или сирене от витрината.  Салатите „Цезар”, „Капрезе” и „Тон” могат да бъдат приятно допълнение към здравословното и вкусно меню.   „Има все повече хора с отношение към качествената храна. Българите се интересуват от здравословното хранене по различни причини. Не на последно място, защото боледуват. А боледуват, защото се хранят лошо. И като количество, и като качество. Искаме да се опитаме да променим това, предлагайки алтернатива” , казва Таня , която отдавна експериментира в прочутата си пекарна „Tanya”s bakery” .

 

Колкото и здравословно обаче да живее човек, рано или късно ще се окаже пред витрината със сладкиши на  „Магнолия” .  А там има всичко- и домашни сладки , и кремове, и френски макарони, и мъфини. Тортите се изработват на място , като се използват само натурални продукти. А консервант е забранена дума в кухнята на „Магнолия”. Освен шоколадовите изкушения и чийзкейковете, майсторите сладкари изработват с много фантазия и бутикови торти по поръчка за различни поводи.

Колекцията от италиански, френски и български вина, както и витрината с италиански сладолед са за ценители.  В първите топли дни ще отвори и лятната градина на „Магнолия” , която е изпълнена в най- добрите традиции на английския двор. Не са забравени и малчуганите- за тях има детски център с много играчки.  „Хапката наслада” както Таня и Ани описват своя Snacks &Sandwich shop , се намира на ул. „Камен Петков” 58 , точно срещу Строителния техникум.  

 TrafficNews.bg