Брадатата дама Кончита Вурст от Австрия, която спечели тазгодишното издание на песенния конкурс "Евровизия", ще стане първият травестит, допуснат на сцената на "Крейзи хорс" - храма на "голия женски шик", предаде Франс прес, позовавайки се на прочутото кабаре в Париж.

"Различната жена" Кончита Вурст - освободен творец, чиито изяви се отличават с грация, ентусиазъм и хумор, ще има участия в "Крейзи хорс" между 9 и 15 ноември. Тя ще поднесе на публиката в кабарето "блясък, сопранов глас, брада и потрепване на изкуствени мигли".

С участията си Вурст ще стане първият травестит, допуснат на сцената в храма на "голия женски шик" от създаването му през 1951 г.

От няколко години "Крейзи хорс" кани арт персони за няколкоседмични участия. Сред тях са френската актриса Клотилд Куро, американската бурлескова танцьорка Дита фон Тийз и френската певица Ариел Домбал, припомня агенцията.

Кончита Вурст ще интерпретира заедно с момичетата на "Крейзи хорс" три живи картини, базирани върху музикалния й репертоар. Мизансценът за спектаклите на 25-годишния травестит ще бъде създаден от хореографката Бланка Ли, а за тоалетите ще се погрижи дизайнерът Жан-Пол Готие.

За Кончита Вурст Париж е градът на любовта, синоним на чувственост и изключителни жени, а кабарето "Крейзи хорс" събира всички тези ценности на едно място. "За мен това е възможност да изживея едно бляскаво и забележително приключение", се казва в изявлението на брадатата дама.

TrafficNews.bg