На 01.07 в Стария град на Пловдив откриха място, където своя дом ще намерят много книжни четива. Нарича се Къщичка за книги и се намира пред Club Morocco & more. Съкровищница, в която всеки може да намери книга или да остави друга. Денонощно, безплатно, без почивен ден!
Къщичката за книги следва идеята на "bookcrossing". Това представлява нещо като огромна световна отворена библиотека, където може да споделяте своя опит. Идеята на тази инициатива е , че ако имате книга, която със сигурност знаете, че повече няма да препрочитате, може да я споделите с други хора, а и така и вие може да се възползвате и прочетете някоя книжка, която друг е оставил. Интересното е, че всяка книга получава свой номер, с който може да бъде проследена къде точно се намира по света. Това е една от онези свежи идеи, които ни помагат да комуникираме по между си в приятна атмосфера и вдъхва нов живот у залежалите се книги.
Освен че може да намерите хубава литература, в Club Morocco може да срещнете и събеседници, с които в приятната атмосфера на артзаведението на чаша кафе или чай ще размените мисли за обичаните от вас автори и книги. Според хората, които посещават такива места, тази идея ни връща към истинската наслада от четенето.
Пловдивската къщичка за книги е дело на Искра Петрова и се намира в едно от тихите ъгълчета на Стария Пловдив. Това е голямата изненада на разхождащите се туристи. Искра е завършила философия във Франция и събира книги на пътешественици от цял свят. За тази библиотека на открито не ви трябва абонамент, а само страст към книгите и това място ще е винаги с отворени врати за вас!

TrafficNews.bg