Американската риалити звезда Ким Кардашиян и нейното семейство пристигнаха за първи път в Армения, страната на предците им.
Визитата е по случай вековния юбилей от Арменския геноцид по времето на Османската империя. 

Те бяха приети от премиера на страната Овик Абрамян. Ким, съпругът й Кание Уест, дъщеря им, и сестра й Клоуи Кардашиян бяха посрещнати на летището на столицата Ереван при засилено полицейско присъствие. Фамилията е наела цели два етажа от един от най-луксозните хотели в столицата. 

Ким Кардашиян е в Армения, за да "работи по документален филм за геноцида" и за да"почете жертвите", заяви организаторът на пътуването, пожелал да запази анонимност. 

Предците на американската звезда по бащина линия са емигрирали от Армения в Съединените щати, за да избягат от масовите кланета в периода 1915-1917 г, информират от БТА.

Армения се готви да отбележи трагичния юбилей на 24 април. Според данни на правителството 1,5 милиона арменци са били избити целенасочено от османските власти по време на Първата световна война. Турция, наследницата на Османската империя, отрича да е имало геноцид и признава за 500 000 арменски жертви, загинали, сражавайки се на страната на Русия, или починали от глад.

Кремъл все още разглежда възможността президентът на Руската федерация Владимир Путин да пристигне в Ереван за мемориалните мероприятия. Не е ясно и дали Путин ще посети Турция за друга юбилейна дата - стогодишнината от битката при Чанаккале.

Друга вероятна визита в Ереван е тази на Джордж и Амал Клуни. Съпругата на актьора представлява Армения по делото срещу Турция за арменския геноцид.
TrafficNews.bg