Сосът песто е незаменима добавка към макароните, тортилите, горещите сандвичи, както и месните добавки, различни салати и какво ли още не.
Както вероятно знаете, сосът от песто е истинска звезда в италианската кухня. Този феноменален сос на базата на босилек има освежаващ вкус и се използва в безброй вариации в приготвянето на храна, което винаги му придава специален вкус.
Съставки:
1 чаша пресен босилек, колкото е възможно по-малък
2/3 чаша нарязан ананас (можете да го замените с бадеми или орехи)
3 супени лъжици настърган пармезан
2 скилидки нарязан чесън
1 чаена лъжичка лимонов сок
малко магданоз
зехтин
морска сол
Приготвяне:
Поставете всички съставки в блендер и разбъркайте добре. Обърнете внимание на количеството зехтин - той ще определи плътността на соса от песто. Разбира се, сосът не трябва да е сух, но внимавайте да не прекалявате със зехтина, за да не е твърде рядък.
Можете да съхранявате соса от песто в буркан до 4 дни в хладилник, а за по-дълъг период от време трябва да го замразите.
Добър апетит!
Още от категорията
Мързелувате ли? ТЕСТ