Едни от най-известните личности са страдали от безпаричие преди да станат известни. Някой от тях не са били просто бедни, а всъщност са били бездомни и са живеели на улицата дори без да знаят от къде ще дойде следващото им ядене или къде ще могат да легнат да си починат.

Шаная Туейн

Канадската певица Шаная Туейн е живеела в приют в Торонто заедно с нейното семейство, за да може да имат достатъчно храна, за да се изхранят. Тя е започнала да пее по баровете от 8-годишна възраст, за да помага на семейството си.

Полковник Харланд Сандърс

Основателят на KFC e бил бездомен през по-голяма част от живота си. Полковник Сандърс и неговата жена са живеели в кола, докато той се е опитвал да убеди ресторантите да предлагат неговата рецепта за пиле.

 

Сам Уортингтън

Австралийският актьор Сам Уортингтън, точно преди да заеме главната роля на Джейк Съли и да счупи боксофис рекордите с филма Аватар, е живеел в своята кола.

Кели Кларксън

На американската певица Кели Кларксън й се е наложило да живее в своята кола, защото апартамента й в Лос Анджелис е изгорял още на първия ден, в който се е преместила в него от Тексас.

Дейвид Летърман

Известният ТВ водещ Дейвид Летърман, когато се е преместил в Лос Анджелис през 1975 година е спял в своят камион преди да получи работа и да започне да пише скечове за комика Дими Уолкър.

Хали Бери

Тя се е преместила в Ню Йорк, за да преследва своята мечта да стане актриса, но след като е останала без пари се е преместила в приют за бездомни преди да получи главна рола в сериал на ABC.

Николай Камчев, TrafficNews.bg