Клоен е сръчен художник с добро сърце от Оукланд, Калифорния, който има гениалната идея за създаването на малки мобилни къщи за бездомниците от рециклирани материали, намерени на улицата. Той започва своя проект „Дом за Бездомните“, когато осъзнава, че може да приложи своите артистични и строителни умения, за да помогне на хората в нужда.

Първата стъпка е да отиде да порови из бунището в индустриален квартал в Оукланд, в който често се изхвърлят боклуци. Той събира части за неговите практични архитектурни творения и ги сглобява с каквото намери – основите могат да са палета за товарене, входна врата може да е врата на хладилник, а прозорец може да бъде всичко – дори врата на пералня. Всеки дом с размерите на диван е построен на колела, за да може да бъде придвижван наоколо и има наклонен покрив, за да се отцеждат дъждовните капки. Освен това, всеки дом е различен – един може да има огледало, а друг може да има етажерка или чаша.

Важното обаче е, че всеки един от тях дава покрив над главата на бездомен човек, независимо от това колко малък може да бъде този покрив. Клоен използва помощта на доброволци, а дори и на младежи от близката гимназия, за да създаде своите творения.

TrafficNews.bg