Пловдив е под звездния зодиакален знак Риби, негов покровител е Свети апостол Ерм, а ангелът хранител е Уриил (Божията светлина). През 2020 година събитията в Пловдив ще се случват някак от само себе си. Сатурн ще хвърли черен воал на реализма, който може да доведе до повече меланхолизъм в града на седемте тепета, които реално са девет. За сметка на това, Нептун ще подсили творческите изяви и градът ще процъфтява от много културни прояви.

Във финансово икономически план може да се очаква следното:

От 23 март Сатурн навлиза във Водолей през 12-ти дом на Риби. Това придвижване на Сатурн до 12-ти дом показва, че се очертават предстоящи необосновани разходи. В случай, че бюджетът за град Пловдив не е предварително икономически издържан, както следва, ще има драстични финансови катаклизми, които прогресивно ще увеличават паричния поток, за да се запълнят зейналите дупки, благодарение на прекомерните разходи. 

Звездите предупреждават - Спестяванията са задължителни!

Това задължава пловдивските общини да преминат задължително в режим на спестявания по всякакъв начин. От 4 юли Венера навлиза в Близнаци през четвъртия дом. Това движение показва, че трябва да има постоянни проверки и контрол в повечето предприятия и частни фирми. Закупуването на имоти ще дръпне осезателно нагоре пазарната права за покупко-продажби.

От 29 юни Марс влиза в Овен през втория дом и това е изключително опасно и изобщо няма да бъде в интерес за финансовото състояние на Пловдив. Като цяло 2020 година показва предстоящи особени колебания във финансовите въпроси.

В политически план

От януари до март 2020 година, Нептун ще бъде във Водолей за управниците на Пловдив. Благодарение на това, ще могат да се насладят на своите постове, без особени конфликти помежду си. След пословичната си щедрост по време на местните избори, кметове и общинари  ще се опитат да се докажат на политическата арена, правейки опити да насърчат общественото мнение за предстоящото благо за град Пловдив.

С пукването на пролетта Уран навлиза в Телец, тогава политиците ще захвърлят меката кърпа на фантазиите и ще се върнат към реалността, която ще разкрие някои неочаквани финансови проблеми. Освен това, ще започнат все повече да затъват в особени противоречия.

През лятото обаче, Марс ще предизвика остри конфликти и междуособици сред различните политически представители в града под тепетата. Влиянието на Сатурн в знака Риби ще навлезе мълниеоносно, така че дори и най-малкият проблем ще бъде достатъчен, за да се сринат всякакви предварителни договорки. Възможни са дори оставки или напускане от определени постове. Някои ще се опитат да балансират, но безуспешно.  

Едва през последните месеци от 2020 година градоначалниците ще изберат лесният подход, подтикнати да угодят на пловдивската общественост. Въпреки този опит, нещата ще се провалят и ще останат заметени, без знанието на пловдивчани. Така че, пловдивските властимащи ще трябва да бъдат много предпазливи, защото разните политически сценарии могат да предизвикат гръмотевици.

 Природни бедствия и нежелани инциденти през 2020г.

За първи път, през периода 17 февруари - 10 март 2020 година, Меркурий ще бъде в ретроградна позиция, преминавайки през Риби и Водолей. Пъргавият Меркурий може да предизвика трудности и закъснения в комуникациите, финансовите сделки, търговията, пътни катастрофи и проблеми в транспорта като цяло. Освен това, тези трудности могат да бъдат свързани с водата и водните инсталации, проблеми с ВиК тръбите, наводнения, причинени или от твърде много дъжд, или обилни снеговалежи, или поледици. Това определено може да се отрази върху пътната обстановка.

Меркурий за втори път ще бъде ретрограден, когато ще попадне в съзвездието Рак, през периода 18 юни - 12 юли 2020 година. Това ще повлияе на трезвото мислене и ясните преценки във всяка една ситуация. Интровертността ще властва. Освен това, тази ретроградност на Меркурий ще предизвика бури, наводнения и евентуално градушки.

През периода 14 октомври - 3 ноември, Меркурий за трети път ще бъде ретрограден, когато ще заседне в Скорпион и Везни. Това ще доведе до лавина от груби грешки, сериозни аварии, фатални пътни инциденти и сривове във финансово отношение.

 Хороскопът на града за 2020 година е изработен за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния анализатор Красимир Куртев - Алеф. Куртев е Doctor Honoris Causa, общественик, езотеричен писател, херменевтик и философ. Международен експерт по езотериката на минерали и кристали и правилното хармонизиране.