Поредното чудо в природата – невиждана ситуация между плячка и хищник буквално беше хваната в крачка от британеца Мартин Ле Мей. Фотографът щракнал най-известната поза от последните дни в света, докато обикалял сам парка Хорнчърч в Лондон. Мартин попаднал съвсем случайно на гледката и реагирал светкавично. Професионалният фотограф видял кълвач, който лети с невестулка на гърба си.

Фотолюбителят дори проследил цялата завръзка. 52-годишният мъж погледнал точно в момента, в който бозайникът скочил върху пернатото с явното намерение да го ползва за обяд. Каква била изненадата за хищника, когато кълвачът изхвърчал! Невестулката се хванала здраво за гърба на птицата и… двете животни полетели волно като първи приятели над парка в източната част на британската столица.

Фотографията, която мълниеносно се разпространи по социалните мрежи и интернет сайтове създаде емоциална вълна не само от споделяния, но и от редица колажи. В тях популярни филмови герои, знаменитости като Майли Сайръс, политици от ранга на Владимир Путин са на мястото на кафявата невестулка и „яздят“ кълвача, докато лети. Една от фотографиите показва и световноизвестната синьо-черна рокля, покорила света преди дни…