Почитателите на Хари Потър вече имат възможността да изпитат усещането за престой в Хогуортс благодарение на хотел в Лондон, който пресъздава атмосферата от приказния свят на момчето магьосник, пише в. "Мирър".

Тематичните стаи за гости в 163-годишния хотел "Georgian House", който се намира близо до гара "Виктория" в Лондон, са реплики на тези от филмовата поредица за Хари Потър, пише БТА.

Обзавеждането на "магьосническите стаи" включва куфари, котлета, стъкленици с отвари и книги със заклинания. Хотелът осигурява и уникално посрещане на гостите със запалване на свещи и пускане на музика при влизането им в тематичните помещения.

От "Georgian House" предлагат и "магьоснически пакети", които включват обиколка на знакови забележителности от филмите, както и посещение на студиото на "Уорнър брадърс" в близост до Лондон.

За удоволствието да усетят атмосферата от приказния свят на Хари Потър гостите трябва да приготвят солидна сума. Цената на нощувка в "магьосническа" стая за трима е 249 лири, а за петима - 363 лири. Без екстрите цената на нощувка за двама души е 209 лири. 

Вижте магьосническите стаи във видеото: