На един истински куриоз се натъкнаха американски полицаи. Това Ferrari 458 Spider било толкова хубаво, че един и същи човек го откраднал два пъти. Ако има награда за най-глупав крадец, тя със сигурност се дава на 39-годишния Ърни Стивън Хукс.
Той успял да подкара машината и вече правил опити за бягство, когато бил спрян от патрулни полицаи. Органите на реда знаели, че колата е била обявена за открадната и веднага спрели водача, който смело побягнал и изоставил машината. Доволни от работата, полицаите извикали паяк, с който да пренесат машината на безопасно място.След оставянето на полицейски паркинг, Ърни се завърнал и отново откраднал колата. За негово нещастие, Ferrari се забелязва твърде лесно сред останалите всекидневни автомобили. Второто залавяне било окончателно и следва дело, но никой не казва защо лицето на крадеца е пострадало.
Колата е на стойност 257 412 щатски долара и след кратко проучване, може да открием, че разполага с 570 к.с. и V-8 двигател.
Това не е и първият път, в който Хукс е обвинен в нещо.Предишни негови провинения са свързани с две углавни обвинения за кражба на превозно средство, присвояване на откраднато имущество и шофиране под влияние на алкохол.

 TrafficNews.bg