
Има храни, които стават по-вкусни, когато престоят няколко дни и други, които лесно можем да рециклираме в друго ястие. Сушито определено не спада към нито една от тези категории - то трябва да се яде възможно най-прясно.
Когато обаче поръчаме суши за вкъщи (особено, ако сме гладни), е възможно да не успеем да изядем всичко. Тогава започваме да се чудим дали е безопасно да приберем останалото суши и да го хапнем по-късно.
Отговорът е нееднозначен. Сушито, което съдържа сурова риба, трябва да се изяде в рамките на до два дни, след като е приготвено, като се съхранява в хладилник. Когато обаче разполагаме с японския специалитет във вегетарианска версия, правилото е друго.
Ако го съхраняваме в хладилник, сушито със зеленчуци може да издържи до седем дни. В този случай не бива да се притесняваме за вероятността в ориза да се развият бактерии, защото той предварително е сварен с оцет, който действа като консервант, пишат Delish.
При най-малкото ни притеснение дали сушито е безопасно за ядене, скромният ни съвет е просто да го хапнем веднага, щом сме го приготвили или поръчали.
Източник: lifestyle.bg
Снимки: iStock
Още от категорията
Виж всички
Дневен хороскоп за 16 септември: Лъв - бъдете внимателни с опкупките, Идеален ден за ново начало за Дева

Във Великобритания пускат истински пари от играта "Монополи"

Хроничното безсъние може да ускори загубата на памет
Акценти
Виж всички




Почина холивудската легенда Робърт Редфорд



Ученик от Хасково извади оръжие и стреля в класната стая
