Евродепутатът от ББЦ Николай Бареков бе гост в предаването "Още от деня" по БНТ. Той се появи с нов екстравагантен външен вид и изумителна прическа.

Аз отговарям за правата на 500 млн. европейци, обяви гръмко политикът.
По време на гласуването за свалянето на имунитета на Сергей Станишев аз гласувах "въздържал се", защото това нямаше да е добър сигнал за страната ни.

Попитан дали знае, че Иво Прокопиев е спечелил дело срещу него за клевета, Бареков коментира така: "Сега от вас научавам. Аз спечелих останалите дела срещу него и срещу г-н Борисов. Трудно е да се поддържа истината в днешно време в България".
Относно напусналите депутати от формацията ББЦ, евродепутатът каза: "Аз сам съм принуден да се защитавам нашите избиратели, които бяха предадени. Депутатите ми свалиха гащи в парламента и се сложиха на ГЕРБ като опашка. Те забравиха за нашите избиратели. Те станаха световни рекордьори по връткане. Момичетата на пилоните от телевизията на Валери Симеонов се въртят с по-малки обороти от тях", не скри гневът си Бареков.

Той отново очерта мрачно политическо бъдеще пред страната ни. Какви са промените в страната? Това ли искаха моите избиратели? Да, срам ме е. Аз съм бил винаги само от ББЦ и ще си остана там. Скоро ще имаме национален съвет и ако депутатите-отцепници не ги е срам да дойдат и да погледнат хората в очите. Оттук-нататък трябва да градим, несъмнено тези ренегати отвориха голяма рана в партията, но не ще се възстановим, категоричен беше Бареков.

Горещият въпрос за английския език на Бареков също не бе подминат. Евродепутатът обяви:

"Моят английски е доста по-добър от този, който говори премиерът или Първанов, който всички знаят, че говори по-добре на руски. Аз се оправям перфектно с него, отговарям на неудобни въпроси. Аз бера гайлето на хора, които са с перфектен английски. Благодаря на колегите, които ме напуснаха. Благодаря им, е си разделихме пътищата. Да си направят партия - център ли ще е задник ли ще, ние ще си останем в нашата.

TrafficNews.bg