Тази година Apple може да представи общо три нови модела на iPhone. Един от тях може да използва 4-инчов дисплей, съобщава онлайн изданието Apple Insider.

Информацията е на тайванското издание DigiTimes, което се позовава на свои източници в дистрибуторската верига. Според тях два от моделите на iPhone ще са обновени модели с по-нов процесор и подобрени спецификации, като ще се казват съответно iPhone 6S и iPhone 6S Plus.

Те ще използват същите размери на дисплеите си като сегашните модели, съответно 4.7-инчов и 5.5-инчов екран. Ще разчитат и на процесора A9, който ще бъде представен заедно с тях.

Третият модел ще се казва iPhone 6C. Това е своеобразно завръщане на гамата "c", която просъществува за кратко с iPhone 5c. Този iPhone ще използва сегашното поколение процесор A8 вместо новото. Остава неясно дали корпусът на смартфона ще е метален или пластмасов.

Източниците на изданието твърдят, че и трите нови iPhone ще разполагат с NFC, сензора за пръстови отпечатъци Touch ID и най-новото поколение на платформата iOS. Очакванията са, че iPhone 6C ще бъде представен като "бюджетен" модел.

Редно е да се отбележи, че Apple често поръчва части за прототипи от своите дистрибутори, но това не означава, че задължително планира да пусне подобен смартфон в продажба. Разбира се, компанията отказва коментар по темата.

TrafficNews.bg