Екип от астрофизици асоциирани с университета Бъркли съобщиха сензационна новина пред местния телевизионен канал KTLA: Засекли са сигнал, който е възможно да е от извънземна цивилизация.

Екипът оглавен от Професор Дан Вертимър е част от проекта SERENDIP /Изучаване на извънземни радио трансмисии от интелигентни цивилизации/ - програма, чиято цел е прихващането и идентифицирането на извънземни сигнали от космоса.

Учените оповестиха, че радио-телескопът Аресибо, който е разположен в Пуерто Рико на 19 март е засякъл нискочестотен радио сигнал, който отговаря на търсените характеристики на "извънземен сигнал". „Съобщението“ продължило 134 секунди и учените са синтезирали странен код.

Според д-р Вертимър това може да е своеобразен извънземен „морзов код“. Когато кодът е съпоставен с бинарния модел е синтезирана поредица от цифри и букви:H1C6N7O8P4310135227523332

Вече има и сериозна теория за значението на кода. Част от сегмента H1C6N7O8P е възможно да описва химични елементи H /водород/, C/въглерод/, N /азот/, О/кислород/, P /фосфор/.Случйно или не, това са съставките на човешкото ДНК.

Другата част от съобщението е наистина загадъчна. Дали тези цифри не са GPS координати, и ако са, къде точно сочат те.

Ако цифрите 4310135227523332 бъдат въведени последователно във формата на Google Earth се получава:

43°10'13.52"С
27°52'33.32"И

На тази локация е намерен Варненския халколитен некропол – най-старото златно съкровище в света.

Дали това е извънземен сигнал, дали пришълците наистина посочват човешката ДНК и тази локация в България, на този етап можем само да гадаем. 

ТrafficNews.bg