Любимият сериал на всички възрасти "Приятели" навършва 20 години от първия си епизод. Американският ситком, създаден от Дейвид Крейн и Марта Кауфман, за първи път е излъчен от ЕН Би Си на 22 септември 1994г. Зрителите проследиха 10 сезона, а последната серия бе гледана от 52,5 млн. души. Емблематичните истории на Моника, Рейчъл, Фийби, Рос, Джоуи и Чандлър  са излъчвани почти навсякъде по света и успехът им е феноменален.

Действието се развива около група приятели, живеещи в Манхатан. Кауфман и Крейн започнали да развиват идеята на "Приятели" под името "Неспящото кафе", но идеята бързо била сменена.  От 1994 до 2004 година са заснети общо 236 епизода, в които  Дженифър Анистън си партнира с Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Мат Лебланк, Матю Пери и Дейвид Шуимър. Сюжетът показва една типична американска история на усилена работа, в търсенето на успеха и опитите да получиш достатъчно, за да си позволиш вечеря с тези, които обичаш. Едва ли има човек, който не се сеща за лудите „приятели”, когато чуе интрото " I'll be there for you".
Както каза Моника Гелър на Рейчъл Грийн още в първия епизод на поредицата: „Добре дошла в истинския свят. Ужасен е – ще ти хареса“. Би ли могло да има по-точно описание на живота на двадесетгодишните от това в „Приятели“?  Макар сред новите телевизионни предавания да има заглавия, които се занимават със същите теми, нито един от тях няма успеха на „Приятели“. 20 години след първата му поява, продължава да е най-емблематичното шоу. Интересът предизвика откриването на кафета като "Central Perk",  в целия свят. Златната формула за всяка една комедия за да остане във времето е да спечели фенове, които все още не са били родени, когато тя започва да се излъчва .Е в този случай "Приятели" определено заслужава приза за един от най-добрите сериали правени някога.

TrafficNews.bg